Француски Кроасан Празен

Категорија: 
замрзнат програм / рефус
Тежина: 
65 г.
Тежина после печење: 
50 г.
Количина: 
80 парчиња во пакет
Состав: 

Тесто: Брашно Т-500, брашно наменско,маргарин (делумно хидрогениранa растителна маст: палмино масло и рафинирани растителни масла: палмино и сончогледово масло 80%, вода, емулгатори - моно и диглицериди на масни к-ни и сончоледов лецитин, готварска сол (0,5%), регулатори на киселост: млечна к-на, лимонска к-на, конзерванс - калиум сорбат, арома, боја-бета каротин.), вода, квасец, шеќер, сол, подобрувач (декстроза, емулгатор: моно и диацетил естер на винска киселина, моно и диглицериди на масни киселини, рафинирано масло од семе од маслодајна репка, антиоксидант: аскорбинска киселина), готова смеса за кроасан (шеќер, глутен, растителна маст, гликозен сируп, протеин, жолчка во прав, брашно, млечни протеини, ароми, Е300).

Алергени: 

глутен, јајца, млечни протеини. Можно е присуство на траги од соја и сусам.

Рок на траење: 
6 месеци